Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Schoudernetwerk

Het schoudernetwerk is gespecialiseerd in het behandelen van verschillende schouderaandoeningen. Hierbij werken we samen met orthopeden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Om de kwaliteit van de zorg hoog te houden, zijn er regelmatig bijeenkomsten met de orthopeden en voldoen de fysiotherapeuten aan verschillende specialisaties en scholingseisen. Daarnaast zijn de therapeuten aangesloten bij het SchouderNetwerk Nederland (SNN).

Vind een fysiotherapeut bij mij in de buurt

Schouderklachten

Schouderpijn is een veel voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat. Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De klachten kunnen geleidelijk aan zijn ontstaan door een verstoorde balans in de belasting en belastbaarheid. Maar ook een ongeval of blessure kan een oorzaak zijn van schouderklachten. Er kunnen verschillende onderdelen van de schouder, zoals pezen, kapsel, slijmbeurs en spieren, aangedaan zijn. Het herstel van schouderklachten is afhankelijk van uw leeftijd en aard van het letsel.

Waarom fysiotherapie?

Op het moment dat u schouderklachten heeft, kunt u direct contact opnemen met de fysiotherapeut voor een afspraak. Ook kan het zijn dat uw huisarts of de orthopeed u doorverwijst naar de fysiotherapeut. Lees hier hoe een behandeltraject bij een fysio eruit ziet.

Stap 1

Tijdens het eerste consult zal de fysiotherapeut uw klachten in kaart brengen door een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een voorlopige diagnose en start eventueel de behandeling.

Stap 2

De duur van een behandeltraject verschilt per schouderklacht. Dit kunnen een paar consulten zijn binnen een aantal weken tot een intensieve revalidatie van een aantal maanden tot een jaar, waarbij twee keer per week getraind wordt in de praktijk. De behandelingen bestaan onder andere uit het krijgen van advies en uitvoeren van oefeningen gericht op het verbeteren van de mobiliteit, stabiliteit en kracht van de schouder. Regelmatig wordt er geëvalueerd of het behandeltraject volgens plan verloopt.

Stap 3

Het kan zijn dat de fysiotherapeutische behandelingen niet het gewenste effect hebben. De fysiotherapeut verwijst u dan (terug) naar de huisarts of orthopeed.